Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - Krémová nátierka z údeného tofu

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

Krémová nátierka z údeného tofu

 Stručná charakteristika:

Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack,  údenej chuti po použitých surovinách. Ľahká príprava

Ingrediencie (5 porcií) :

Nátierka:
Údené Tofu – Sojaprodukt                          450g
Sojolka – Sójová majonéza                          135g
Mrkva                                                              100g
Soľ                                                                    5g
Mleté čierne korenie                                    2,5g
Pažítka                                                            2,5g
Kyslé uhorky                                                  13g

Servírovanie:
Celozrnná bageta                                         600g

Dekorácia
Reďkovka                                                      5ks
Výhonky cesnaku                                        2ks

Návod na prípravu

Očistenú mrkvu vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Údené tofu nastrúhame na jemnom strúhadle (alebo pretlačíme vidličkou), osolíme, okoreníme pridáme Sojolku a dobre premiešame. Po vychladnutí nastrúhame mrkvu pridáme k údenému tofu. Na jemnom strúhadle nastrúhame uhorku a vmiešame do zmesi. Na konci pridáme na jemno nasekanú pažítku a dáme do chladničky vychladnúť.

Servírovanie:

Po zachladení, vložíme do zdobiaceho sáčku a striekame na šikmým rezom nakrájané bagety. Dekorujeme na plátky nasekanou reďkovkou a výhonkami cesnaku.