RECEPTY
Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
ZELENINOVÝ WRAP S TEMPEHOM A ČERSTVOU ZELENINOU
Ďalší recept od @skatulkavkuchyni (IG) – Pripravte si aj vy tento zeleninový wrap s marinovaným tempehom, dochutený avokádovým dipom.
MAKOVÉ PIRÔŽKY
Milovníci maku si dnes prídu na svoje. Jednoduchý recept zložený len zo 4 ingrediencií. Mak má navyše vysoký obsah vápnika, ktorý je potrebný pre normálny rast a vývin kostí u detí, pre udržanie normálneho stavu kostí a zubov a má analgetický účinok.
VEGÁNSKY PÁRKOVÝ GULÁŠ S PIVOM
Ďalší recept od @skatulkavkuchyni (IG) – Falošný párkový guláš zrejme poznáte. Ja som ho však tentokrát vyšperkovala aj pivom, čo mu dodalo ešte lepšiu chuť.
Čokoládovo-banánový koláč
Chutný čokoládovo-banánový koláč ku kávičke alebo na oslavu.
Tekvicové risotto s tempehom
1 hrnček guľatozrnnej ryže, 1 ks cibuľa, 1/2 ks tekvica hokaido, 1 dl víno biele, 1 l zeleninový vývar, soľ, olej, 200 g tempeh
Restované ovsené vločky s orechmi a makovým dezertom
Chrumkavá verzia obľúbených raňajok chutí po orieškoch a má výraznú chuť makového dezertu a jahodového Sojáčiku.
Avokádová nátierka s údeným tofu
Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack, jemnej údenej chuti, ale silnej chuti po avokáde, mierne pikantná. Ľahká príprava.
Pečený Tempeh servírovaný s krupotom
Výdatný hlavný chod, vhodný aj pre vegánov. Chutí po použitých surovinách. Krémové krupoto (krúpové rizoto) môžeme ochutiť rôznymi bylinkami.
Krémová nátierka z údeného tofu
Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack, údenej chuti po použitých surovinách. Ľahká príprava.
Ragú a la Bolognese zo zeleninového tofu
Ľahšia vegánska verzia slávneho hovädzieho „ragout Bolognese“, jemnej konzistencie a výraznej chuti po použitých surovinách. Namiesto mäsa použijeme zeleninové tofu, ktoré je výborným zdrojom bielkoviny. Pre zvýraznenie chuti môžeme nastrúhať údené tofu.
Mrazený ovocný dezert
Sojáčik alebo Kiku vložíme na 8 hodín do mrazničky a necháme zmrznúť. 30 minút pred podávaním vyberieme a necháme povoliť….
Zapekané vegetariánske zemiaky
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Plech vytrieme maslom, na dno dáme zemiaky…
Tofu obaľované v sezame so zeleninovým šalátom ( 3-4 ľudí)
Tofu nakrájame na tenké plátky, ktoré obaľujeme v trojobale (múka, vajíčko, sezamové semiačka)….
Tofu nátierka s mrkvou ( 4-6 ľudí)
Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nakrájame. Pridáme postrúhané tofu, mrkvu a Sojolku….