Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - RECEPTY

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

ZEMIAKOVÉ PLACKY S TEMPEHOM

Pripravte si placky, ktoré zasýtia aj tých najväčších hladošov. Základom je marinovaný tempeh. Podávať ich môžete ako prílohu alebo samostatne s jogurtovým dresingom.

ZAPEKANÉ FLIAČKY SO SÓJOVÝM NÁREZOM

Máte radi  šunkové fliačky? Pripravte si ich spolu so mnou tentokrát v bezmäsitej, ale rovnako dobrej verzii.

TOFU SLIVKOVÉ GULE

Máte radi slivkové gule? A už ste skúšali rastlinnú verziu s bielym tofu? Táto sladká dobrota je vďaka nemu výživnejšia aj sýtejšia.

CHILLI TOFU S RYŽOVÝMI REZANCAMI

Rýchle letné jedlo, na ktoré nepotrebujete veľa surovín. Pripravíte si ho za pár minút a verím, že bude chutiť aj vám. Základom je tofu a chilli môžete pridať podľa chuti.

ZELENINOVÉ ŠPÍZY NA GRIL

V horúcich letných dňoch je vhodné zaradiť do jedálnička aj viac zeleniny. A veľmi chutne ju viete pripraviť aj na grile. Stačí doplniť tempeh alebo tofu na gril a plnohodnotný obed alebo večeru máte raz dva. Akú zeleninu  najradšej grilujete vy?

ZELENINOVÝ WRAP S TEMPEHOM A ČERSTVOU ZELENINOU

Ďalší recept od @skatulkavkuchyni (IG) – Pripravte si aj vy tento zeleninový wrap s marinovaným tempehom, dochutený avokádovým dipom.

MAKOVÉ PIRÔŽKY

Milovníci maku si dnes prídu na svoje. Jednoduchý recept zložený len zo 4 ingrediencií. Mak má navyše vysoký obsah vápnika, ktorý je potrebný pre normálny rast a vývin kostí u detí, pre udržanie normálneho stavu kostí a zubov a má analgetický účinok.

VEGÁNSKY PÁRKOVÝ GULÁŠ S PIVOM

Ďalší recept od @skatulkavkuchyni (IG) – Falošný párkový guláš zrejme poznáte. Ja som ho však tentokrát vyšperkovala aj pivom, čo mu dodalo ešte lepšiu chuť.

Čokoládovo-banánový koláč

Chutný čokoládovo-banánový koláč ku kávičke alebo na oslavu.

Tekvicové risotto s tempehom

1 hrnček guľatozrnnej ryže, 1 ks cibuľa, 1/2 ks tekvica hokaido, 1 dl víno biele, 1 l zeleninový vývar, soľ, olej, 200 g tempeh

Restované ovsené vločky s orechmi a makovým dezertom

Chrumkavá verzia obľúbených raňajok chutí po orieškoch a má výraznú chuť makového dezertu a jahodového Sojáčiku.

Avokádová nátierka s údeným tofu

Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack, jemnej údenej chuti, ale silnej chuti po avokáde, mierne pikantná. Ľahká príprava.

Pečený Tempeh servírovaný s krupotom

Výdatný hlavný chod, vhodný aj pre vegánov. Chutí po použitých surovinách. Krémové krupoto (krúpové rizoto) môžeme ochutiť rôznymi bylinkami.

Krémová nátierka z údeného tofu

Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack,  údenej chuti po použitých surovinách. Ľahká príprava.

Ragú a la Bolognese zo zeleninového tofu

Ľahšia vegánska verzia slávneho hovädzieho „ragout Bolognese“, jemnej konzistencie a výraznej chuti po použitých surovinách. Namiesto mäsa použijeme zeleninové tofu, ktoré je výborným zdrojom bielkoviny. Pre zvýraznenie chuti môžeme nastrúhať údené tofu.

Mrazený ovocný dezert

Sojáčik alebo Kiku vložíme na 8 hodín do mrazničky a necháme zmrznúť. 30 minút pred podávaním vyberieme a necháme povoliť….

Zapekané vegetariánske zemiaky

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Plech vytrieme maslom, na dno dáme zemiaky…

Tofu obaľované v sezame so zeleninovým šalátom ( 3-4 ľudí)

Tofu nakrájame na tenké plátky, ktoré obaľujeme v trojobale (múka, vajíčko, sezamové semiačka)….

Tofu nátierka s mrkvou ( 4-6 ľudí)

Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nakrájame. Pridáme postrúhané tofu, mrkvu a Sojolku….