Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - RECEPTY

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

Pečený Tempeh servírovaný s krupotom

Výdatný hlavný chod, vhodný aj pre vegánov. Chutí po použitých surovinách. Krémové krupoto (krúpové rizoto) môžeme ochutiť rôznymi bylinkami.

Krémová nátierka z údeného tofu

Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack,  údenej chuti po použitých surovinách. Ľahká príprava.

Ragú a la Bolognese zo zeleninového tofu

Ľahšia vegánska verzia slávneho hovädzieho “ragout Bolognese”, jemnej konzistencie a výraznej chuti po použitých surovinách. Namiesto mäsa použijeme zeleninové tofu, ktoré je výborným zdrojom bielkoviny. Pre zvýraznenie chuti môžeme nastrúhať údené tofu.

Mrazený ovocný dezert

Sojáčik alebo Kiku vložíme na 8 hodín do mrazničky a necháme zmrznúť. 30 minút pred podávaním vyberieme a necháme povoliť….

Zapekané vegetariánske zemiaky

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Plech vytrieme maslom, na dno dáme zemiaky…

Tofu obaľované v sezame so zeleninovým šalátom ( 3-4 ľudí)

Tofu nakrájame na tenké plátky, ktoré obaľujeme v trojobale (múka, vajíčko, sezamové semiačka)….

Tofu nátierka s mrkvou ( 4-6 ľudí)

Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nakrájame. Pridáme postrúhané tofu, mrkvu a Sojolku….