Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - Avokádová nátierka s údeným tofu

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

Avokádová nátierka s údeným tofu

 Stručná charakteristika:

Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack, jemnej údenej chuti, ale silnej chuti po avokáde, mierne pikantná. Ľahká príprava.

Výrobný postup

Návod na prípravu:

Očistené avokádo si popučíme vidličkou. Údené tofu nastrúhame na jemnom strúhadle (alebo pomelieme na mlynčeku) pridáme Sojolku, na jemno nasekané chilli, na jemno nastrúhané uhorky, dobre premiešame, ochutíme soľou a korením. Pridáme pretlačené avokádo a dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Takto pripravenú zmes dáme do chladničky zachladiť na 12 hodín, aby sa nám dostatočne premiešali chute.

Servírovanie:

Po zachladení, vložíme do zdobiaceho sáčku a striekame na šikmým rezom nakrájané bagety. Dekorujeme plátkom jahody a výhonkami cesnaku.

Suroviny pre 5 porcí:

Ingrediencie ( 5 porcií)

Nátierka:

Údené Tofu – Sojaprodukt        350g
Sojolka tatárska omáčka           75g
Avokádo                                  125g
Čerstvé chilli                            5g
Soľ                                           2,5g
Korenie                                    1,5g
Kyslé uhorky                            10g

Servírovanie:

Celozrnná bageta                     600g

Dekorácia:
Jahody                                     5ks
Výhonky cesnaku                      1bal