RECEPTY
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
Avokádová nátierka s údeným tofu
Vhodná ako predjedlo, alebo rýchly snack, jemnej údenej chuti, ale silnej chuti po avokáde, mierne pikantná. Ľahká príprava.
Výrobný postup
Návod na prípravu:
Očistené avokádo si popučíme vidličkou. Údené tofu nastrúhame na jemnom strúhadle (alebo pomelieme na mlynčeku) pridáme Sojolku, na jemno nasekané chilli, na jemno nastrúhané uhorky, dobre premiešame, ochutíme soľou a korením. Pridáme pretlačené avokádo a dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Takto pripravenú zmes dáme do chladničky zachladiť na 12 hodín, aby sa nám dostatočne premiešali chute.
Servírovanie:
Po zachladení, vložíme do zdobiaceho sáčku a striekame na šikmým rezom nakrájané bagety. Dekorujeme plátkom jahody a výhonkami cesnaku.
Suroviny pre 5 porcí:
Ingrediencie ( 5 porcií)
Nátierka:
Údené Tofu – Sojaprodukt 350g
Sojolka tatárska omáčka 75g
Avokádo 125g
Čerstvé chilli 5g
Soľ 2,5g
Korenie 1,5g
Kyslé uhorky 10g
Servírovanie:
Celozrnná bageta 600g
Dekorácia:
Jahody 5ks
Výhonky cesnaku 1bal