Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - Restované ovsené vločky s orechami a hrozienkami

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

Restované ovsené vločky s orechami a hrozienkami

 Stručná charakteristika:

  • Orestované vločky na sucho s prídavkom vlašských orechov a hrozienok, preliate Makovým vanilkovým dezertom a jahodovým sojáčikom
  • Dekorované bobuľovým ovocím

Výrobný postup

Ovsené vločky si orestujeme na rozpálenej panvici. Keď začnú voňať pridáme nasekané vlašské orechy, orechovú plnku a hrozienka a spolu dobre premiešame. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do takto pripravenej zmesi nám orechy pustia olej a zmes získa plnú orieškovú chuť.

Do vhodnej nádobky (pohár, miska) si nasypeme pripravenú zmes na ktorú vlejeme na 1/2 makový dezert a na 2/2 jahodový sojáčik. Dekorujeme čučoriedkami, lístkami mäty a pokvapkáme orechovým olejom.

Suroviny pre 5 porcí:

Vločky:

Ovsené vločky                           250g
Vlašské orechy sekané                   7,5g
Orechová plnka Sojaprodukt               50g
Hrozienka                                15g
Makový dezert Sojaprodukt vanilka       100g
Sojáčik jahoda                          100g

Dekorácia:

Čučoriedky                               25g
Mäta                                      5g