RECEPTY
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
Čokoládovo-banánový koláč
Ingrediencie:
Cesto:175 g polohrubá múka, 110 g cukru, 20 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 banán, 100 ml rastlinného mlieka, 75 ml oleja
Krém: 200 g bieleho tofu, 2 PL sojáčik kakaový, 100 g horkej čokolády, 1 PL kakaa, 80 g ryžového sirupu
Stredná vrstva: 2 PL džemu, 1 banán
Návod na prípravu:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a cukrom. Banán si rozpučíme vidličkou, pridáme mlieko a olej a zmiešame so sypkými surovinami. Vymiešame cesto a vylejeme do vymastenej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Pečieme na 180°C asi 25 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Tofu rozmixujeme s dvomi lyžicami sojáčiku. Pridáme ryžový sirup, roztopenú čokoládu, kakao a vymixujeme.
Vychladnutý korpus potrieme džemom, poukladáme nakrájaný banán a navrstvíme pripravený krém.