RECEPTY
Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
Zapekané vegetariánske zemiaky
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Plech vytrieme maslom, na dno dáme zemiaky. Na zemiaky dáme 2 natvrdo uvarené nakrájané vajíčka, hrášok, soľ, korenie ,rascu, ďalšiu vrstvu zemiakov, soľ, rascu, sójový nárez nakrájaný na kolieska, na plátky nakrájanú sójovú tehlu. Vrstvy opakujeme pokiaľ neminieme suroviny, končíme zemiakmi. Nakoniec zemiaky zalejeme kyslou smotanou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 – 200 C° po dobu 40 minút. Podávame s kyslými uhorkami, alebo cviklou. Dobrú chuť.
Suroviny
- 1 kg zemiaky
- 4 Ks vajcia
- 200g sójová tehla
- 200g sójový nárez so zeleninou
- 100g hrášok
- 200g smotana kyslá
- soľ
- rasca celá
- korenie čierne mleté