Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - Pečený Tempeh servírovaný s krupotom

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

Pečený Tempeh servírovaný s krupotom

 Stručná charakteristika:

Výdatný hlavný chod, vhodný aj pre vegánov. Chutí po použitých surovinách. Krémové krupoto (krúpové rizoto) môžeme ochutiť rôznymi bylinkami

Ingrediencie (5 porcií) :

Údený Tempeh                              750g
Olivový olej                                     100ml

Príloha:
Jačmenné krúpy (veľkosť) 7       500g
Rastlinná smotana                        200ml
Biele víno suché                             100ml
Soľ                                                     10g
Mleté farebné korenie                2,5g
Červená repa parená                   250g
Ružičkový kel                                  200g

Dekorácia:
Výhonky                                          5g
Jarná cibuľka                                  25g

Návod na prípravu:

Jačmenné krúpy uvaríme v osolenej vode do mäkka. Pri varení krúpov dávame pozor na odparovanie vody a často miešame. Po uvarení vložíme do sita a prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Na panvicu si vlejeme smotanu vložíme krúpy osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Po uvarení necháme na teplom mieste.

Na rozpálenej panvičke si z každej strany opečieme Tempeh do chrumkava.

Servírujeme na tanier smotanové kúpy, prekrájaný opečený Tempeh a dekorujeme výhonkami.