Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o - sójové výrobky - Tekvicové risotto s tempehom

RECEPTY

Inšpirujte sa receptmi na zdravé a chutné jedlá, ktorými potešíte celú rodinu.
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.

Tekvicové risotto s tempehom

Ingrediencie:

1 hrnček guľatozrnnej ryže, 1 ks cibuľa, 1/2 ks tekvica hokaido, 1 dl víno biele, 1 l zeleninový vývar, soľ, olej, 200 g tempeh

Návod na prípravu:

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180°C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na pyré a časť necháme v celku. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Pridáme tekvicové pyré a podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Nakoniec pridáme nakrájané kúsky upečenej tekvice a na oleji orestovaného tempehu.