RECEPTY
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
MAKOVÉ PIRÔŽKY
Milovníci maku si dnes prídu na svoje. Jednoduchý recept zložený len zo 4 ingrediencií. Mak má navyše vysoký obsah vápnika, ktorý je potrebný pre normálny rast a vývin kostí u detí, pre udržanie normálneho stavu kostí a zubov a má analgetický účinok.
Návod na prípravu:
Z múky, masla a makového dezertu si vypracujeme cesto. Necháme ho odležať aspoň pol hodinu v chladničke. Odležané cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a vykrajujene pohárom kruhy. Kruhy naplníme makovou plnkou a dva protiľahlé kraje kruhu spojíme. Preložíme na plech a s papierom a pečenie a pečieme na 200°C asi 10 až 15 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Suroviny:
Cesto: 225 g hladkej múky, 125 rastlinného masla, 100 g makový dezert s vanilkovou príchuťou
Plnka: 250 g makovej náplne (Maková Plnka)