RECEPTY
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
ZEMIAKOVÉ PLACKY S TEMPEHOM
Návod na prípravu:
Zemiaky nastrúhame najemno. Tempeh rozmixujeme spolu s cibuľou ponorným mixérom. Primiešame nastrúhané zemiaky, ktoré zbavíme prebytočnej šťavy. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a tymiánom. Zlejeme vodu zo zemiaku a premiešame všetko spolu, dochutíme soľou. V prípade potreby môžeme zahustiť troškou kukuričnej strúhanky. Tvarujeme tenšie placky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200°C asi 25 minút alebo opečieme na panvici s trochou oleja. Podávame s jogurtovým dresingom so soľou a pretlačeným cesnakom a karamelizovanou cibuľkou.
Suroviny:
Placky: 1 ks marinovaný tempeh, 2 ks zemiakov, 1 strúčik cesnaku, 1 ks cibuľa, soľ, čierne korenie, tymián
Dresing: 1 ks sójový jogurt, 1 strúčik cesnaku, soľ