RECEPTY
Pripravili sme pre Vás recepty, ktorými si obohatíte jedálniček a získate nápady aj na vegánske a vegetariánske jedlá.
Ragú a la Bolognese zo zeleninového tofu
Ľahšia vegánska verzia slávneho hovädzieho „ragout Bolognese“, jemnej konzistencie a výraznej chuti po použitých surovinách. Namiesto mäsa použijeme zeleninové tofu, ktoré je výborným zdrojom bielkoviny. Pre zvýraznenie chuti môžeme nastrúhať údené tofu.
Ingrediencie (5 porcií) :
Zeleninové Tofu – Sojaprodukt 400g
Cibuľa 100g
Cesnak 5g
Mrkva 100g
Petržlen 50g
Zeler 60g
Olej 150ml
Bobkový list 1ks
Zeleninový vývar 250ml
Muškátový oriešok 2ks
Nové korenie 1,5g
Mleté čierne korenie 2,5g
Bazalka 5g
Oregáno 2,5g
Tymián 3g
Soľ 10g
Drtené paradajky 400g
Cestovina:
Gnocchi z fialových zemiakov 750g
Dekorácia:
Údené Tofu – Sojaprodukt 100g
Bazalka čerstvá 5g
Návod na prípravu
V druhom hrnci si necháme zovrieť vodu. Po zovretí osolíme a stiahneme teplotu. Vložíme gnocchi a varíme asi 6 minút al dente. Scedíme z vody do vhodnej nádoby, prelejeme olivovým olejom a premiešame, aby olej obalil všetky cestoviny. Pre zvýraznenie chuti môžeme použiť maslo.
Na tanier servírujeme cestovinu, prelejeme pripravenou omáčkou a dekorujeme nastrúhaným údeným tofu a lístkom bazalky.